Burse - Fonduri mutuale

Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania: Intermedierea financiară s-a dezvoltat mult în România. Avem aproape tot ce are o economie dezvoltată sau, în caz contrar, putem implementa foarte rapid

Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania: Intermedierea...

Autor: Eduard Ivanovici

09.05.2024, 17:08 2716

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare bancă de pe piaţa locală în funcţie de active, a declarat joi în cadrul evenimentului CFA Central And Eastern Europe Investment Conference – Transmisiune ZF Partners Events că intermedierea financiară din România se află pe un trend ascendent în România, subliniind ulterior stadiul de digitalizare în care se află sistemul bancar.

„În calitate de bancă comercială, gestionăm banii altor oameni şi există diverse riscuri care ne fac mai prudenţi, nu neapărat reticenţi (în ceea ce priveşte împrumuturile – n.r.). Intermedierea financiară s-a dezvoltat mult în România şi nu este vorba despre complexitatea sau varietatea produselor. Avem aproape tot ce are o economie dezvoltată sau, în caz contrar, putem implementa foarte rapid”, a declarat şeful grupului financiar.

La panelul CFA în cadrul căruia a vorbit Omer Tetik au mai fost invitaţi Mihaela Lupu, CEO, UniCredit Bank România, Mihaela Mihăilescu, deputy head România, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, şi Loukas Dedes, CFA – PCR CEE Region at CFA Institute, and Supervisor at Bank of Greece.

„Privind digitalizarea, cred că sistemul bancar din România arată bine. Nu suntem cel mai bun din lume, dar putem identifica multe investiţii şi eforturi care au loc. De la educaţie financiară pe toate nivelurile şi consolidare fiscală până la a face mai uşoară viaţa companiilor privind raportările fiscale, făcându-le astfel mai bancabile, toţi stakeholderi-ii ar trebui să stea la aceeaşi masă.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO