Burse - Fonduri mutuale

Gavin Marriott, Schroders: Pandemia pare deja îndepărtată, însă ea a anunţat schimbări geopolitice pe care ne le-am văzut de câteva decenii, inclusiv în modul în care alegem astăzi acţiunile

Gavin Marriott, Schroders: Pandemia pare deja...

Autor: Eduard Ivanovici

10.05.2024, 10:23 224

La mai bine de patru ani de la începutul crizei Covid-19, efectele pandemiei se simt şi astăzi de-a lungul pieţelor de capital, inclusiv în procesul de stock-picking, spune Gavin Marriott, investment director from Global and US Equities, Schroders, adăugând că evenimentele din 2020 i-au determinat pe investitori să analizeze mai bine durabilitatea companiilor şi modelelor lor de business.

„Pandemia pare deja îndepărtată, însă ea a anunţat schimbări geopolitice pe care ne le-am văzut de câteva decenii. Petrecem mai mult timp acum alegând acţiuni, uitându-ne pe mediul macro/geopolitic şi riscurile asociate. Cred că a avut un impact asupra felului în care ne gândim la oportunităţi şi nu cred că acest lucru va dispărea în curând”, susţine Gavin Marriott.

El a fost prezent joi, 9 mai la evenimentul CFA Central And Eastern Europe Investment Conference – Transmisiune ZF Partners Events, într-un panel din care au mai făcut parte Radu Crăciun, director general al BCR Pensii şi preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat, Robert Bohynik, managing director, CIO, Goldman Sachs Poland, Petr Koblic, CEO, Bursa de Valori Praga şi Adrian Tănase, CEO, Bursa de Valori Bucureşti.

„Vom vedea tot mai multe riscuri asociate factorilor socio-economici, putând numind aici şi migrarea datorată schimbărilor climatice – toate acestea vor reprezenta riscuri imense pentru portofolii. În ceea ce priveşte analiza acţiunilor, cred că pandemia ne-a învăţat să înţelegem mai bine durabilitatea companiilor şi modelelor de business şi abilitatea de a răspunde riscurilor şi presiunilor. Asta se aplică şi astăzi – să înţelegi cum companiile îşi gestionează lanţurile de aprovizionare şi forţa de muncă”, afirmă reprezentantul Schroders.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO