Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Grupul MedLife anunţă afaceri de 647 mil. lei după primele trei luni din 2024, plus 22% an/an, şi profit net de 13 mil. lei, în creştere cu 55%. Evoluţie pozitivă pe toate liniile de business

Bursă. Grupul MedLife anunţă afaceri de 647 mil. lei...

Autor: Cristina Bellu

10.05.2024, 10:11 372

Furnizorul de servicii medicale private MedLife (M) a încheiat primul trimestru din 2024 cu afaceri consolidate pro forma de 647 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce profitul net s-a majorat cu 55,5% până la 13,1 mil. lei.

În termeni generali, cererea de servicii medicale s-a menţinut la un nivel ridicat în timpul primului trimestru al anului, context în care majoritatea liniilor de business ale Grupului MedLife au înregistrat o performanţă bună, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

Astfel, cele mai mari creşteri au fost înregistrate de spitale (plus 39%), de segmentul corporate (plus 28%), urmate de clinici (plus 24%) şi de laboratoare (plus 19%).

Oficialii MedLife spun că obiectivele strategice pentru acest an includ finalizarea proiectelor în curs de implementare, cum ar fi MedLife Medical Park, precum şi inaugurarea spitalelor din Timişoara şi Craiova, preconizate spre a fi date în exploatare până la sfârşitul anului.  

În materie de noi achiziţii şi demersuri de extindere, reprezentanţii companiei şi-au confirmat interesul şi deschiderea către noi oportunităţi de dezvoltare.

Totodată, reprezentanţii companiei spun că prudenţa în achizitii şi fuziuni va contribui la îmbunătăţirea marginilor de profit şi reducerea graduală a raportului debt/ebitda.

”Resursele pe care le avem şi planurile noastre de dezvoltare ne fac încrezători în capacitatea de a construi un viitor mai sănătos pentru România”, spune Mihai Marcu, CEO şi preşedinte MedLife Group.

În prezent, Grupul MedLife deţine cea mai puternică reţea de diagnostic şi tratament din România, cu 700 locaţii proprii şi partenere la nivel naţional şi peste 6,5 milioane de pacienţi unici care au apelat la servicii de prevenţie, wellness, tratament şi spitalizare.

Totodată, peste 800.000 de angajaţi beneficiază de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO