Afaceri de la zero
Afaceri de la zero. Pariu de un milion pe bere artizanală: cum a luat naştere berea AuGustA şi ce planuri au fondatorii pentru licoarea făcută în Avrig
astăzi, 00:06
Afaceri de la zero. Pariu de un milion pe bere artizanală: cum a luat naştere berea AuGustA şi ce planuri au fondatorii pentru licoarea făcută în Avrig

Într-un moment de răscruce din punct de vedere profesional, Costin Bădilă s-a decis să mizeze pe un produs local în oraşul natal, Avrig (jud. Sibiu). Şi cum brânzeturi sunt des întâlnite în zonă, iar producţia de vin nu ar avea în zona Avrigului un terroir chiar favorabil, s-a decis să parieze pe berea artizanală. Aşa a luat naştere în urmă cu trei ani brandul de bere AuGustA.

citește mai mult
Afaceri de la Zero. Stup Edition. Roxana Mihai a renunţat la jobul din corporaţie şi a deschis Rowa Flowers, un atelier  în care creează buchete şi aranjamente florale pentru evenimente
ieri, 00:06
Afaceri de la Zero. Stup Edition. Roxana Mihai a renunţat la jobul din corporaţie şi a deschis Rowa Flowers, un atelier în care creează buchete şi aranjamente florale pentru evenimente

Roxana Mihai şi-a descoperit pasiunea pentru floristică după ce a călătorit în Olanda, o ţară cu o cultură puternic dezvoltată în acest domeniu, iar după şase ani de lucrat în corporaţie a hotărât să dea curs acestei pasiuni şi a dat naştere atelierului Rowa Flowers.

citește mai mult
Familia Jitariu s-a întors în ţară după şapte ani petrecuţi în Italia şi a pariat pe Crama Jitar, care produce 5.000 de sticle de vin anual
vineri, 00:06
Familia Jitariu s-a întors în ţară după şapte ani petrecuţi în Italia şi a pariat pe Crama Jitar, care produce 5.000 de sticle de vin anual

Sebastian şi Ioana Jitariu au lucrat mai mulţi ani în Italia unde au învătat tainele viticulturii, iar în 2021 au pus pe piaţă primele vinuri ecologice sub brandul Crama Jitar, un nume nou în domeniul producţiei de vin şi singura afacere de acest tip din judeţul Botoşani.

citește mai mult
Afaceri de la Zero. Cum au crescut. Roxana Mihai a dus gelateria DolciConi în inima Capitalei, lângă Universitate şi are planuri de extindere. „Faptul că este o afacere de familie ne-a ajutat foarte mult să rezistăm“
joi, 00:06
Afaceri de la Zero. Cum au crescut. Roxana Mihai a dus gelateria DolciConi în inima Capitalei, lângă Universitate şi are planuri de extindere. „Faptul că este o afacere de familie ne-a ajutat foarte mult să rezistăm“

Gelateria DolciConi, pornită în 2015 de antreprenoarea Roxana Mihai în Bucureşti, a continuat creşterea pe o piaţă aglomerată, iar în plină criză sanitară fondatoarea businessului a decis mutarea într-un spaţiu mai mare, aproape de Universitatea din Capitală. Planurile pentru viitor urmăresc menţinerea pe piaţă, dar şi o posibilă extindere în 2025, mai ales că fiica antreprenoarei a început să facă primii paşi în businessul de familie.

citește mai mult
Afaceri de la Zero. Stup edition. Roxana Simion a deschis o florărie online cu 1.000 euro după ce a urmat un curs de designer florist şi planul său este de a se extinde şi cu spaţii fizice
miercuri, 00:06
Afaceri de la Zero. Stup edition. Roxana Simion a deschis o florărie online cu 1.000 euro după ce a urmat un curs de designer florist şi planul său este de a se extinde şi cu spaţii fizice

Roxana Simion a urmat un curs de designer florist în primăvara anului trecut doar din dorinţa de a învăţa ceva nou, dar şi pentru a se relaxa după job. După doi luni şi jumătate, cât a durat cursul, Roxana Simion a ajuns să îndrăgească mult acest domeniu şi s-a hotărât să îşi deschidă propriul business cu flori, The Flower Studio, imediat după terminarea cursului.

citește mai mult